Elektroniske Holdkort

Holdkort i Fodbold app’en

• Man skal have rettigheder for at kunne udfylde holdkort
• Man skal logge på Fodbold app’en (samme bruger som til DBU’s øvrige systemer).
Har man glemt sine brugeroplysninger, eller er man i tvivl om, hvorvidt man har en bruger, kan man klikke
på Glemt adgangskode?

Det er vigtigt at alle de holdansvarlige sørger for at det elektroniske holdkort er korrekt udfyld, ellers får vi en bøde.Det skal ALTID gøres før kampstart.

Alle de ansvarlige skulle meget gerne have fået vist hvordan det fungerer. Hvis du er i tvivl kan du altid kontakte "kampfordeleren" som vil hjælpe dig.  

digitale_holdkort.jpg

Fra efterårsstarten er prøveperioden overstået, og manglende udfyldning af elektronisk holdkort vil udløse en bøde.
Nu bliver det alvor. Manglende udfyldning af elektronisk holdkort giver bøde fra efterårssæsonen.

Fra forårsstarten blev det obligatorisk at udfylde digitale holdkort – og dermed blev de krøllede, fugtige papirholdkort historie. Heldigvis har langt de fleste hold taget godt imod det nye tiltag og benytter uden problemer den nye mulighed.  DBU København har naturligvis fulgt udviklingen med stor interesse, og har løbet rykket klubberne for manglende udfyldelse, og har efterfølgende hjulpet klubberne med at få udfyldt holdkortet. I skrivende stund mangler 706 hold at udfylde holdkortet. Der er torsdag den 19. juni udsendt en rykker til alle, således klubberne kan konstatere, hvilke hold som ikke er helt på omgangshøjde endnu.

Ingen bøder?

DBU København har ikke udskrevet en eneste bøde pba. manglende udfyldt holdkort.  Hele foråret har været at betragte som en indkøringsperiode.

Hvem udfylder ikke?

Det er overvejende i gammelmandshold og 7-mands herreseniorhold som ikke udfylder holdkort, så DBU København skal anbefale, at klubberne får bredt budskabet ud til alle hold, det er vigtigt, så ubehagelige overraskelser for kassereren undgås.

NU BLIVER DET ALVOR?

Fra efterårsstarten er prøveperioden nemlig overstået. Det betyder, at turneringsreglementet træder i kraft igen. I praksis betyder det, at manglende holdkort udløser en bøde. Konstateres det, at klubben har anvendt en spiller, som ikke er registreret og godkendt, vil det betyde bøde og tabt kamp.

Hvem kan udfylde?

Husk at holdkontakter (trænere m. fl.) skal have adgang til holdkort for at kunne udfylde dem. Se her, hvordan I giver dem adgang. De skal være logget ind i app’en for at kampene kommer frem i Holdkort delen. Man kan finde holdkortet via selve kampen eller via punktet ”Holdkort” i Værktøjskassen.

Hvornår skal holdkortet være udfyldt?

Det elektroniske holdkort skal være udfyldt inden kampstart. Viser det sig efter kampen, at man ikke har benyttet alle spillere, kan ubenyttede spillere streges i op til 7 timer fra kampstart. Der kan ikke påføres spillere.

I hvilke rækker skal der udfyldes holdkort?

I princippet i alle rækker. DBU Københavns bestyrelse har besluttet følgende:

  • Voksen og ungdomsturneringen: Alle hold.
  • Børneturneringen: U11 og U12 Drenge.

Kun registrerede spillere kan kobles på holdkort

Kun registrerede og godkendte spillere kan kobles på holdkort. Tjek gerne med trænerens lister, om oversigten i KlubOffice stemmer overens med de spillere, der skal kobles på holdkort. Se her, hvordan du tjekker, om spillerne er registreret og hvordan du registrerer evt. nye spillere.

Ellers kan du se her de oftest stillede spørgsmål og svar til elektroniske holdkort. 

? I hvilke rækker skal der udfyldes elektroniske holdkort?

Som udgangspunkt i alle rækker, der hidtil har udfyldt papirholdkort (dog undtaget DBU-eliterækker, som udfylder særlige DBU-holdkort – disse skal fortsat benyttes).

? Er det et krav, at begge kampens hold udfylder holdkort?

! Ja.

? Hvem kan udfylde elektronisk holdkort?

! Det kan de personer, der i klubbens KlubOffice er blevet tildelt hvervene ”holdkontakt” eller ”holdkortindberetter”.

? Hvornår åbnes der for at udfylde et holdkort?

! I KlubOffice er alle kampe tilgængelige, mens det via Fodbold app'en er kampe 14 dage frem.. Holdkortene bliver dog først offentligt tilgængelige fra 1 time før kampstart.

? Kan holdkort udfyldes på papir, el.lign., hvis man ikke har en smartphone med iOS eller Android?

Nej. Man har den mulighed at udfylde holdkort fra app’en på en hvilken som helst smartphone med iOS eller Android. Det er også muligt at låne, husk blot at logge ind, så du har adgang til holdkortet (og husk at logge ud igen bagefter, hvis det er en lånemobil). Desuden kan holdkortet udfyldes via KampKlar på en computer.

? Kan holdkort udfyldes fra fx en Windows Phone?

! Nej. App’en er tilgængelig fra smartphones med iOS eller Android – det er desværre ikke muligt ressourcemæssigt for os pt. at udvikle til mere perifere platforme (Windows Phone er endnu ikke så udbredt i DK, men vi følger løbende udviklingen). Derudover kan holdkortet udfyldes via KampKlar fra en computer.

? Koster det noget at downloade app’en for at udfylde holdkort?

! Nej, de basale funktioner er helt gratis - se vejledning for download her (hver enkelt person downloader selv til sin mobil). De mere avancerede funktioner koster kr. 19,- for 6 måneders abonnement – bemærk, at der også findes klubabonnementer til en reduceret pris (kan bestilles via KlubOffice).

? Kan en spiller tilføjes holdkortet manuelt, når han/hun ikke er registreret i klubbens KlubOffice og godkendt af lokalunionen?

Nej.

? Jeg kan ikke finde en bestemt spiller på min søgning i holdkortet, hvad gør jeg?

! Tjek stavning eller vælg en anden søgemåde (fx årgang, m.fl.). Alternativt er den pågældende spiller måske ikke blevet registreret i klubbens KlubOffice, kontakt din klubs KlubOffice-kontaktperson (ofte kampfordeler eller kasserer). En spiller skal være registreret og godkendt for at kunne søges frem på holdkortet.

? Hvordan sletter jeg en spiller fra holdkortet, som ikke fik spilletid i kampen?

! Holdkortet er åbent for redigering indtil 7 timer efter kampstart. Klik på spilleren på holdkortet og vælg "Fjern fra holdkort".

Skal trøjenr. påføres på holdkortet?

! Nej, det er ikke et krav. Bemærk dog, at hvis trøjenr. påføres, skal det være korrekt. Såfremt der skal laves livescore på kampen, skal trøjenr. være påført for at få aktionerne ført på de rigtige spillere. Hvis der føres livescore, så er det naturligvis vigtigt at numrene er korrekte, så det rigtige navn hentes til hændelsen

? Skal det angives på holdkortet, hvem der starter kampen som udskifter?

! Nej, det er ikke et krav.

? Hvordan udfyldes holdkort med spillere fra flere samarbejdsklubber?

Hvis et hold er oprettet som et samarbejdshold, kan spillerne fra samarbejdsklubberne automatisk søges frem.

? Kan man tilføje en karantæneramt eller på andre måder ikke spilleberettiget spiller på holdkortet?

! Ja. Som udgangspunkt er der ingen begrænsninger, det skal klubben som hidtil selv være opmærksom på.

Skal vi vise modstanderen holdkortet?  

! Nej. De kan se det via deres egen smartphone eller computer. Men først en time før kampstart.


Se også